Per primer cop a tot l’Estat el 14 F es farà una prova pilot de vot digital

Per primer cop a tot l’Estat en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer es farà una prova pilot de vot digital, sense cap validesa legal, ja que no substituirà al vot presencial o efectuat per correu.

Durant el mateix horari de les votacions de nou del matí a les vuit del vespre hi haurà habilitada una web on totes les persones que disposin del certificat digital idCAT i vulguin participar en la prova, podran emetre el seu vot.

Vocdoni és l’empresa encarregada d’efectuar aquesta prova pilot a través de la web 14fruites.cat que durant tota la jornada electoral estarà disponible, tan sols ens haurem d’identificar amb el certificat idCAT, seleccionar el partit a qui volem votar que estarà representat per emojis i dipositar-lo en una urna virtual.

Els creadors d’aquesta idea volen remarcar i que quedi molt clar que aquest vot no reemplaça al vot real (presencial o per correu), simplement és una prova per poder implementar-ho en un futur. Un cop es tanquin els col·legis electorals de forma oficial comunicaran el resultat del vot digital.

Si disposeu de certificat idCAT i voleu participar en la prova entreu a 14fruites.cat

Tags: Eleccions

Notícies semblants: