Els llibreters reivindiquen el seu paper essencial editant un llibre comestible

Foto: Twitter @omnium

El gremi dels llibreters ja fa temps que està reivindicant el seu paper d’essencials en aquests moments de pandèmia que estem patint arreu del món, han volgut fer una protesta molt singular editant un llibre comestible, imprès amb tinta comestible, amb un sabor dolç i sense gluten.

Es tracta de l’obra de Màrius Serra, el popular escriptor, periodista i l’encarregat de L’Enigmarius que cada matí ens ofereix Catalunya Ràdio, Bibliofàgia. Conte essencial” de l’editorial Comanegra, una obra creada com a protesta pel tancament de les llibreries durant la pandèmia.

El llibre es va presentar ahir dissabte al pati de la Fàbrica Lehmann del carrer Consell de Cent de Barcelona, amb la presència de l’autor, els presidents dels gremis que formen la Cambra del Llibre i una representació dels llibreters.

De moment tan sols s’han fet 100 exemplars a un preu de 20 € que es van vendre ahir en l’acte de presentació. Molts cops hem sentit aquella frase dels amants de la lectura dient que són feliços devorant llibres, però mai haguéssim pensat que es podria fer realitat. Potser és una idea per posar en marxa en un futur.

Tot i que el Procicat ha anunciat que a partir del dilluns 8 de febrer les llibreries podran obrir els caps de setmana, que fins ara havien d’estar tancades, i les de més de 400 m² podran obrir cada dia, el sector del llibre continua reivindicant la seva essencialitat.

Tags: Coronavirus, Llibres

Notícies semblants: