Imatges de la pols del Sàhara que tenyeix de marró la neu del Pirineu

Foto: Twitter @borjagonzalezn

Durant tot el dia d’ahir a Catalunya es podia veure una capa de pols marró que cobria el cel de tot el país, era pols que arribava del desert del Sàhara i que a part d’embrutar els cotxes, terrasses i la roba estesa, va tenyir de marró la neu del Pirineu.

El vent que arribava del sud arrossegava la sorra del desert sahrauí, creant un gran núvol de pols en suspensió que en el lloc on plovia o nevava ho tenyia tot. Espectaculars són les imatges que hem pogut veure a les xarxes socials de les estacions d’esquí o muntanyes on la neu que queia era de color marró.

Molts de nosaltres quan hem escombrat les terrasses hem pogut recollir sorra. Aquest episodi passarà aviat, aquest diumenge tindrem vent del nord que s’emportarà tota la pols en suspensió, que a part d’embrutar-ho tot, empitjorava la qualitat de l’aire recomanada per l’OMS.

Les muntanyes andorranes també van quedar tenyides.

Tags: Neu, Sàhara

Notícies semblants: