Un maquinista evita un xoc frontal entre dos trens Rodalies, després d’un error d’Adif.

Just el dia que fa un any de l’accident mortal pel xoc frontal de dos trens de Rodalies que circulaven per la mateixa via a l’antic baixador de Castellgalí i que va provocar la mort de la conductora d’un dels combois, hem conegut la notícia de què el passat divendres podia haver passat el mateix per un error d’Adif.

Segons ha informat RAC1, els fets van passar el divendres 5 de febrer al voltant de les vuit del matí a l’estació de Blanes en la línia R1. Es tracta d’un tram on tan sols hi ha una via fora de les estacions i encara que el comboi en sentit Maçanet tenia el semàfor de sortida vermell, el centre de control gestionat per Adif, va autoritzar la sortida.

Afortunadament el maquinista va veure que un altre tren estava ocupant la via i va decidir comunicar-ho al centre de control i no sortir de l’estació, evitant així una col·lisió que podia haver estat molt greu. Ara serà l’Agència de Seguretat Ferroviària l’encarregada d’investigar que és el que va passar, si el centre de control va tenir una errada o bé el sistema va fallar.

Segons informa RAC1 la sort i la perícia del maquinista van poder evitar un tràgic accident, ja que si el tren que s’apropava a Blanes hagués portat uns minuts de retard, el maquinista no l’haguera vist, hauria sortit cap a Maçanet i tots dos s’haguessin trobat de cara en un tram en el qual acostumen a circular a 100 km/h.

Ja fa anys que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat està reclamant a Adif que millori el sistema de senyalització, sobretot després dels darrers accidents que hem patit a Catalunya, però de moment encara no han fet res, tan sols promeses.

Recordem que just avui fa un any de l’accident de Castellgalí que va provocar un mort, 6 ferits greus, 15 menys greus, 37 lleus i unes 300 persones il·leses amb un gran esglai.

Un mort i 8 ferits en un xoc entre dos trens de la línia R4 de Rodalies a Sant Vicent de Castellet

Tags: Accident, Tren

Notícies semblants: