Els dos municipis de Catalunya on ha guanyat VOX

La Pobla de Mafumet

En les eleccions d’ahir al Parlament de Catalunya, la ultradreta ha irromput en el panorama polític del nostre país, com ja fa temps ho està fent a tota Europa. VOX ha aconseguit onze escons al Parlament català, amb un 7,69% dels vots, 217.371 persones han optat per aquesta formació política d’extrema dreta.

En dos municipis de Catalunya VOX ha quedat com a primera força, el petit poble de Vilamalla a l’Alt Empordà de 1157 habitants, seguida de JxCat i ERC. Un fet força curiós d’aquest poble que ja fa anys vota a la dreta espanyolista, en les anteriors eleccions va guanyar Ciutadans i abans havia guanyat el PP.

L’altre municipi on ha guanyat VOX ha estat La Pobla de Mafumet al Tarragonès, un poble amb 3.893 habitants on el partit d’extrema dreta ha rebut 249 vots, seguit del PSC i ERC. En les anteriors eleccions del 2017 el guanyador havia estat Ciutadans.

Notícies semblants: