El projecte pioner Obrim Girona podria arribar a l’estiu a tota Catalunya

La prova pilot Obrim Girona que arrenca la setmana que ve a la ciutat dels quatre rius, podria ampliar-se a tota Catalunya el pròxim estiu. Obrim Girona, consisteix a celebrar esdeveniments culturals, esportius o festius en espais amb aforaments importants, garantint que tots els assistents estan lliures de Covid-19.

Aquest projecte que és pioner a tot l’Estat es podrà dur a terme gràcies a una aplicació impulsada pel Centre Blockchain de Catalunya, participat per l’Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona, les cambres de Comerç de Barcelona i Girona i la Generalitat de Catalunya.

Obrim Girona que començarà la setmana vinent i es desenvoluparà durant tot el mes de març ha despertat molt interès internacional, ja que si el resultat és satisfactori, es podria exportar a tot l’Estat i a la resta del món.

El funcionament serà el següent: tota persona que vulgui assistir a un esdeveniment dels assenyalats pel projecte, hauran de justificar que no tenen Covid-19. Per això s’hauran de dirigir a una de les farmàcies que actuaran com a notari i aportar la documentació pertinent que indiqui que han estat vacunades en els últims sis mesos, que en les proves serològiques fetes en els darrers tres mesos han donat negatiu o que s’han fet el test d’antígens en les darreres 48 a 72 hores amb resultat igualment negatiu.

Si no tenen cap d’aquests justificants, sempre tenen la possibilitat de fer-se el test d’antígens en la mateixa farmàcia. Amb els justificants o el test d’antígens, la farmàcia entendrà un certificat amb un codi QR, que introduït en l’aplicació ICC AOKpass, ens autoritzarà a entrar a l’esdeveniment programat. El preu del certificat incloent el test d’antígens no superarà els 10 €.

El sistema garanteix la total confidencialitat de les dades personals, el certificat es carrega al mòbil de l’usuari que a l’entrada de l’esdeveniment només haurà de mostrar el codi QR acompanyat d’una fotografia seva.

Un dels primers esdeveniments programats dins el projecte Obrim Girona és el partit de rugbi que se celebrarà el 28 de febrer al Club Esportiu GEiEG, però sens dubte el més esperat és tornar a veure un partit de futbol amb públic a les grades, que serà el 7 de març entre el Girona i l’Almeria.

També un pot interessar:

Vídeo reportatge de Girona Temps de Flors 2019

Tags: Girona

Notícies semblants: