Un català resident a Holanda distribueix “Calçotades” a domicili pel centre d’Europa

Foto: @lacalcotada.com

Un emprenedor nascut a Mataró i resident a Holanda va crear l’empresa emergent (startup) “La Calçotada” amb la idea de vendre 100.000 calçots en el centre d’Europa al llarg de tot l’any passat. La història d’aquest jove emprenedor mataroní que vol exportar aquesta tradició tan nostra, comença fa uns sis anys quan en Julià Delos marxa a fer un doctorat a Holanda.

En Julià, l’any 2014 per celebrar el seu aniversari va voler fer el mateix que acostumava a fer al seu Mataró natal, una calçotada en aquest cas amb els seus amics d’Eindhoven. Gràcies a la col·laboració d’un restaurant molt popular de la ciutat van convertir aquella festa amb amics en una tradició, un festival que cada any reuneix a centenars de persones. L’any següent va demanar a un pagès de confiança del maresme que li envies 1.500 calçots per fer la celebració i any rere any li enviaven més calçots, fins que va arribar a rebre palets sencers plens de calçots.

L’any 2018 va decidir deixar la seva feina per dedicar-se al món del calçot, per ell el que era tan sols un hobby volia que es convertís en el seu mitjà de vida. És per això que l’any 2020 va decidir transformar el seu hobby en un projecte empresarial, creant “La Calçotada”.

Foto: @lacalcotada.com

“La Calçotada” va néixer amb la idea d’organitzar calçotades per empreses, festivals, festes, però malauradament per culpa de la pandèmia va haver de cancel·lar molts encàrrecs que tenia demanats, fins i tot havia contractat un pagès holandès que havia fet una petita producció d’aquesta ceba dolça que tant ens agrada als catalans i catalanes.

Malgrat aquests entrebancs, en Julià Delos ha sabut reinventar-se i l’any passar es va proposar vendre el producte per a 2.000 calçotades, un total de 100.000 calçots que envia a domicili en un pack format per calçots, romesco, pitets i un porró de vi. “La Calçotada” distribueix a domicili en Holanda, Bèlgica, Luxemburg i Alemanya.

Segur que els catalans i catalanes residents al centre d’Europa estaran encantats amb aquesta iniciativa, una forma de sentir Catalunya més a prop, però també són molts els centreeuropeus que estan encantats amb aquesta tradició tan catalana.

Si ens seguiu des d’un país d’aquests o teniu amics, podeu encarregar els productes per fer una calçotada a lacalcotada.com Us deixem amb un vídeo de com es gaudeix d’una bona calçotada.

Tags: Calçotada

Notícies semblants: