Catalunya encapçala el rànquing d’exportacions agroalimentàries de tot l’Estat

Durant aquest any passat que ens hem vist immersos en la pandèmia de la Covid-19, les exportacions agroalimentàries de Catalunya a la resta del món, han crescut significativament, convertint-se per primer cop en la comunitat autònoma que més exporta de l’Estat espanyol.

Segons Prodeca, la promotora d’aliments catalans depenent del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, l’exportació de productes agroalimentàries de Catalunya durant l’any 2020 ha augmentat un 6,62% en valor i un 6,95% en volum amb relació a l’any 2019, amb un total d’11,4 milions d’euros.

Prodeca afirma que Catalunya se situa la primera en el rànquing de regions de futur, el sector agroalimentari és el primer de l’economia catalana i cada any va creixent. La nostra posició geogràfica ens permet connexions intercontinentals eficients amb Àsia i Amèrica i poder fer una bona distribució a Europa i Àfrica.

Port de Barcelona

Aquest any passat Catalunya ha desplaçat a Andalusia en el rànquing d’exportacions agroalimentàries, suposant un 21,53% de totes les exportacions de l’Estat espanyol, augmentant un 2,34% més que la mitjana de tot l’Estat i dos punts també per sobre de la mitjana europea.

Els principals receptors de les exportacions agroalimentàries catalanes són França, Itàlia i la Xina, però cada cop més va creixent l’interès del mercat asiàtic i l’africà pels nostres productes, sense oblidar la resta d’Europa.

Si ens fixem en la classe de productes exportats, en primer lloc trobem la carn (principalment el porc) amb un 40,16% del total d’exportacions, en segon lloc els productes gourmet amb un 26,71% i en tercer lloc les fruites i verdures amb un 8,45%. Els sectors que han baixat han estat el del peix i marisc i el de vins i caves.

Una de les formes de fomentar la cultura alimentària catalana és participar en totes les fires gastronòmiques mundials, com per exemple la que recentment s’ha celebrat a Dubai “GulFood” on Catalunya va poder mostrar la seva oferta.

Tags: Exportacions

Notícies semblants: