El Zoo de Barcelona té un nou inquilí, una mona aranya, espècie en perill d’extinció

L’Emi amb el seu nadó – Foto: Twitter @ZooBarcelona

El passat mes de gener el Zoo de Barcelona va tenir una bona notícia, el naixement d’una mona aranya, una espècie en perill crític d’extinció, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura.

De moment no se sap el sexe i per tant el nom. La mare sempre està pendent de la seva cria que està en perfecte estat de salut. L’Emi ensenya a la resta de femelles del parc com es cuida un nadó i és un bon exemple pel grup.

El grup de l’Emi i el seu nadó està format per un mascle, el Sito, una femella molt gran, dues adultes i quatre més jovenetes entre dos i cinc anys i ara l’acabada de néixer. El Zoo de Barcelona participa en el Programa Europeu d’Espècies en perill (EPP).

La mona aranya és una espècie originària d’Amèrica del Sud que habita a les selves. A causa de la desforestació de la selva tropical i la caça furtiva, la població ha anat disminuint considerablement, en els darrers 45 anys s’ha reduït en un 80%.

Un Zoo no és l’hàbitat natural de cap animal, que haurien de viure en el seu entorn natural, però moltes espècies estan en perill d’extinció per culpa de l’home i si per salvar l’espècie han de viure en confinament, no és el més correcte, però no deixa de ser l’única forma de sobreviure.

Tags: Zoo Barcelona

Notícies semblants: