Bars i restaurants podran obrir fins a les cinc de la tarda i altres mesures a partir de dilluns

El Procicat ha anunciat les noves mesures restrictives davant la Covid-19 que entraran en vigor el pròxim dilluns. La més significativa és que els bars i restaurants podran obrir de les 7,30 fins a les 17 hores de forma continuada.

Hostaleria:

De 7,30 a 17 hores amb un 30% d’aforament en l’interior i sense límit en les terrasses. Màxim de 4 persones per taula (excepte grups bombolla) i dos metres de distància entre taules, tant a l’interior com a l’exterior.

De 17 a 22 hores només menjar per portar i servei a domicili fins a les 23 hores.

Esports:

– Les restriccions d’aforament en gimnasos continuen igual, 30% en activitats grupals sempre a l’aire lliure i 50% en piscines. La novetat és que es reobren les dutxes, però es recomana que en la mesura del possible ens dutxem a casa.

Es reprenen les competicions esportives federades a partir dels 16 anys.

Educació:

Les universitats podran tornar a les classes presencials amb un aforament màxim del 30%, serà cada centre el que decideixi qui acudeix a classe i qui ho fa telemàticament.

Les activitats extraescolars s’amplien a l’ensenyança secundària, batxillerat i cicles formatius.

Activitats socials:

Reobren els casals de la gent gran sempre per fer activitats a l’aire lliure i un màxim de sis persones per grup.

Cultura:

Museus, cinemes, teatres i altres espectacles de cultura continuaran amb l’aforament del 50% i un màxim de 1.000 persones. La novetat és que es reprenen les activitats culturals en museus, biblioteques i arxius.

Pel que fa al confinament nocturn, continua igual de les 22 a les 6 hores, el confinament perimetral de Catalunya i dins del territori no es podrà sortir de la comarca. La novetat és que encara que continua la restricció a un màxim de sis persones en reunions socials o particulars, ara no necessàriament han de ser de dues bombolles de convivència.

Aquestes mesures són per la setmana del 8 al 14 de març, el Procicat les revisarà a finals de setmana.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Mesures

Notícies semblants: