Horrorland tanca definitivament per culpa de la pandèmia

Horrorland, el que l’octubre del 2018 va obrir les portes com el primer parc d’atraccions de terror del Sud d’Europa, tanca definitivament per culpa de la pandèmia de la Covid-19. Segons informa la publicació Aquí Berguedà: “L’Horrorland de Cercs s’ha acabat”.

Horrorland plega i l’empresa ja ha començat a desmantellar les set naus que cada any decoraven i preparaven per oferir-nos unes nits de terror al voltant de Halloween. L’any passat ja no van poder oferir els seus espectacles i malgrat haver venut totes les entrades, no van poder obrir per les restriccions marcades per la pandèmia i aquest any les perspectives no són molt diferents.

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà, propietari de les naus que ocupava Horrorland afirma que estan desocupades i plenes de runa. Els promotors d’Horrorland han rescindit el contracte de lloguer que tenien i han entregat les claus, per no poder fer front als 41.200 euros anuals del lloguer si havien de continuar sense poder obrir.

L’Agència propietària els va fer una oferta consistent en cobrar la meitat del lloguer per aquest any 2021, amb la condició que aquest octubre tornés a obrir si les restriccions per la covid ho permetien, però Haunted House SL i Horror Box SL, les dues empreses promotores del parc, no ho han vist viable i han decidit tancar.

L’any passat havien venut totes les entrades, però van haver de tornar els diners. En el 2019 van vendre el 94% i van rebre 25.380 visitants, en aquella edició va rebre el premi al millor parc de Halloween d’Espanya.

Els promotors del parc amb Mortimer

El tancament d’Horrorland deixa sense feina a 170 treballadors que cada any tenien feina assegurada durant els mesos de l’espectacle, però a més també significava un gran impacte econòmic per la comarca, gràcies a Horrorland i els bolets els caps de setmana de tardor, el Berguedà s’omplia de turisme, aquesta pròxima tardor només ens quedaran els bolets, sempre que la pandèmia ens deixi.

Els promotors d’Horrorland no descarten impulsar algun altre projecte, bé sigui a Cercs o en algun altre lloc del territori, de moment continuen negociant amb l’Agència propietària de les naus per trobar una solució, però l’Agència està demanant pressupostos per tal de netejar les naus per poder llogar-les a altres empreses.

Quedem-nos amb les imatges de les dues edicions que van poder fer abans de la pandèmia i esperem que tornin aviat.

Els Oscars dels Parcs d’oci – Horrorland el millor en Terror i Port Aventura Parc d’atraccions de l’any.

Tags: Horrorland

Notícies semblants: