Una empresa de Banyoles elabora paper amb femtes del burro català i el seu lema és: “Paper de merda per a un temps de merda”

Foto: Rukimon – Rucs del Corredor

Sastres Paperers és una empresa de Banyoles amb més de trenta-cinc anys d’experiència, dedicada a l’elaboració de paper de forma artesanal a base de fibres vegetals nobles, de baix impacte mediambiental i de proximitat. Com diuen a la seva pàgina web “Som exigents amb l’elaboració de cada full, un a un, a mà. Que la nostra feina expliqui el millor de nosaltres!”

Per tal que aquest ofici artesanal no es perdi, Sastres Paperers formen a persones amb altres capacitats demostrant així el seu vessant més solidari, ensenyant a aquestes persones un ofici tradicional de la comarca gironina del Pla de l’Estany.

Ara fa poc més d’un any, inspirats amb l’elaboració de paper amb femtes d’elefant, han començat a elaborar paper amb les femtes del “burro català”. El Dung Paper” (paper de fems) com l’han catalogat, té un eslògan publicitari força curiós: “Paper de merda per a un temps de merda”, ja que la idea va sorgir durant la pandèmia.

Per desenvolupar la idea es van posar en contacte amb la família Bosch que des de fa trenta anys està lluitant per la recuperació de burro català, seriosament amenaçat d’extinció i els hi van proposar utilitzar les femtes dels seus exemplars com a matèria primera per l’elaboració del paper.

Segons va explicar en Jordi Torrent de Sastres Paperers a TV3, les herbes que mengen els ases fan que la femta sigui de molt bona qualitat, l’animal quan el mastega i després amb la digestió està fent la tasca que farien en una paperera per fabricar la pasta de paper. El color d’aquest paper és gris marronós com les femtes, com el paper craft i el més important de tot, no fa pudor.

El Dung Paper ha tingut una bona rebuda, sobretot en el sector de les belles arts, principalment venen a Catalunya, però també estan exportant a París i Bèlgica, una forma d’exportar el nostre burro català des del Pla de l’Estany.

Sastres Paperers també fan tallers per escoles o fires.

 

 

Si voleu més informació visiteu la web de Sastres Paperers

 

Tags: burro català, Paper

Notícies semblants: