L’última cabina de telèfons de Barcelona serà habilitada com a lloc d’intercanvi de llibres

La companyia Telefònica ha cedit a l’Ajuntament de Barcelona l’última cabina telefònica clàssica de la ciutat i el consistori l’habilitarà com a lloc d’intercanvi de llibres, l’anomenat BookCrossing, que consisteix a deixar un llibre en un lloc determinat perquè una altra persona l’agafi, el llegeixi i després torni a fer el mateix procés.

Actualment la cabina està ubicada al carrer del Lledoner, d’Horta Guinardó, però quan estigui rehabilitada la traslladaran al barri de Sant Genís dels Agudells, concretament a la plaça Meguidó, no gaire lluny d’on ha estat fins ara des de l’any 1966.

Aquesta decisió es va decidir pels mateixos veïns a qui se’ls van consultar diferents propostes, com que fos un punt de wifi o que tingués un telèfon amb línia directa amb els serveis d’emergència, el 112, però va guanyar l’opció del BookCrossing.

La idea va sorgir d’una mestra de l’Eixample, Anna Farré que va impulsar una campanya a favor d’aquesta iniciativa. Ara els tècnics de l’ajuntament la retiraran per rehabilitar-la i aviat la tindrem en el nou emplaçament. Esperem que la puguem veure plena de llibres.

A la ciutat de Barcelona encara queden uns 500 telèfons públics, però aquesta era l’última cabina com la recordem els que vam néixer sense telèfons mòbils, d’aquelles tancades amb sostre i parets com la que va protagonitzar la pel·lícula La Cabina amb José Luís López Vázquez de l’any 1972.

Tags: Barcelona, cabina

Notícies semblants: