Polèmica perquè la fàbrica de bateries elèctriques per la Seat s’instal·li a Catalunya

El passat divendres en la visita del rei Felip VI i el president Sánchez a la Seat de Martorell, es va confirmar que la primera fàbrica de bateries elèctriques de l’Estat espanyol s’ubicarà a prop de Martorell, però sense especificar el lloc concret.

Tothom va entendre que seria a Catalunya i des d’aquí vam pensar que una bona opció seria aprofitar la planta que tancarà Nissan a Sant Andreu de la Barca. El fet que s’instal·li a Catalunya ha aixecat les crítiques contra el govern espanyol i ha despertat la catalanofòbia que altres representants de certes comunitats autònomes tenen amb nosaltres.

L’alcalde socialista de Càceres, Luis Salaya ha fet declaracions dient que

“Catalunya, no es nodrirà de liti extret de mines extremenyes perquè no es permetrà que es condicioni i sacrifiqui el futur d’una ciutat extremenya, novament, pel desenvolupament industrial d’altres zones del país”.

Deixant de banda l’impacte que tenen les mines de liti en el medi ambient, l’Ajuntament de Càceres no fa gaire temps va declarar que aquestes mines no eren viables econòmicament i ara que tenen l’oportunitat de fer-les viables subministrant el liti per fer les bateries elèctriques, es neguen si la planta es fa a Catalunya. Això l’únic que demostra és la catalanofòbia que tenen.

Un altre que ha mostrat el seu rebuig ha estat el conseller de la Xunta de Galícia, Francisco Conde, que creu que el govern ha actuat de forma unilateral, sense pensar en altres territoris de l’estat que també són molt competitius en el sector de l’automòbil, com Galícia i els hi demana que rectifiquin.

Segons publica RAC1, el govern encara no ha concretat el lloc exacte on s’ubicarà la fàbrica de bateries elèctriques i Seat demana prudència, ja que quan el govern diu a prop no vol dir que estigui a Catalunya, podria situar-se a l’Aragó que també és una comunitat molt competitiva en el sector de l’automòbil i tan sols la separen 300 km de la Seat de Martorell.

Tags: Catalanofòbia, Seat

Notícies semblants: