El Poble Vell de Corbera d’Ebre destruït durant la Batalla de l’Ebre serà rehabilitat

Poble Vell de Corbera d’Ebre – Foto: govern.cat

El poble de Corbera d’Ebre que va quedar completament destruït per les bombes durant la Batalla de l’Ebre, que es va lliurar entre els mesos de juliol i novembre del 1938, en el transcurs de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939), serà consolidat i rehabilitat.

El Departament de Justícia ja ha adjudicat el projecte a Feu i Godoy Arquitectes, per un import de 41.170 euros. Ara el gabinet d’arquitectura té cinc mesos per presentar el projecte, a partir del qual es licitaran les obres per les quals hi ha reservada una partida de 253.598,88 euros i que s’espera puguin començar a finals d’aquest any.

El que es pretén és conservar les runes del Poble Vell i evitar que es continuïn degradant, per tal de recuperar la memòria històrica de la batalla més llarga i cruenta de la Guerra Civil recordant els indrets on va succeir tot.

Les famílies que vivien en Corbera d’Ebre durant la batalla van veure com les seves cases van quedar totalment destruïdes, es van haver de traslladar la part baixa del poble mentre construïen un nou nucli urbà i el Poble Vell com el coneixem ara, va quedar reduït a un conjunt de runes, amb l’Església Vella de Sant Pere com a testimoni de la barbàrie que van patir milers de soldats dels dos bàndols enfrontats, per culpa d’un dictador.

L’any 1992 es va declarar com Bé Cultural d’Interès Nacional i forma part de la xarxa de museus del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE), entitat que ha impulsat les obres.

Tags: Corbera d'Ebre

Notícies semblants: