Un català nominat per la millor fotografia de premsa de l’any en els World Press Photo 2021

“Lluita contra la invasió de llagostes a l’Àfrica oriental” de Luis Tato – Foto: World Press Photo

El World Press Photo of The Year és un dels concursos de fotoperiodisme més prestigiosos del món que cada any tria la millor fotografia en diferents categories. Aquest any celebren la 64 edició i un dels nominats a la millor fotografia de premsa és un fotògraf barceloní.

El català nominat és Luis Tato, un fotoperiodista nascut a Barcelona i resident a Nairobi, la capital de Kènia. Tato va començar en el món de la fotografia de forma accidental com a becari de La Vanguardia cobrint notícies de la ciutat de Barcelona fins que va decidir marxar a Kènia on treballa per L’Agence FrancePresse.

En la imatge per la qual l’han nominat i que porta per títol “Lluita contra la invasió de llagostes a l’Àfrica oriental” (Fighting Locust Invasion in East Africa), es pot veure a un home
intentant espantar un eixam de llagostes a la zona de pastures de Samburu (Kènia). Luis Tato va fer la foto el 24 d’abril del 2020 quan els eixams de llagostes van devastar grans àrees de terra, tot just quan  començava el Coronavirus al país africà.

En total són sis fotografies les nominades a millor fotografia de l’any, esperem que guanyi Luis Tato.

Tags: Fotografia

Notícies semblants: