Un petit poble català, portada de The New York Times com a exemple de repoblació pel Coronavirus

El prestigiós diari nord-americà, The New York Times treia en la portada del passat divendres 12 de març, la plaça Major de Gósol, en un article que parlava de com aquest petit poble del Berguedà de poc més de dos-cents habitants ha sabut atraure la població de la ciutat en aquest any de pandèmia.

La pandèmia de la Covid-19 ha fet canviar el sistema de vida de moltes famílies de ciutat, gràcies al teletreball es poden desplaçar a petits nuclis urbans per portar una vida molt més tranquil·la i envoltada de natura, cosa que ha afavorit la repoblació de petits pobles que des de feia dècades veien com el jovent marxava a estudiar a les grans ciutats i ja no tornaven.

The New York Times ha volgut posar a Gósol com a exemple de repoblació de l’anomenada “España vaciada“. Gràcies a aquestes famílies que s’han instal·lat a Gósol, el poble no haurà de tancar la seva escola i tindrà molta més vida pels seus carrers.

“Buscant refugi, salvant un poble”, és el títol de l’article del diari estatunidenc on el periodista Nicholas Casey explica com els veïns de Gósol feia anys que demanaven gent que es volgués instal·lar, però fins que va arribar la pandèmia no havien tingut resposta. Amb l’arribada de noves famílies, ara l’escola ja compta amb 16 alumnes.

El periodista en el reportatge també fa referència al fet que a principis del segle XX el pintor Pablo Picasso va visitar el poble de Gósol quan llavors tenia més de 700 habitants, però durant tot el segle la població va anar disminuint fins als poc més de 200 que té actualment.

També us pot interessar:

Els Deserts alimentaris de Catalunya (28.02.2019)

Tags: Gósol, The New York Times

Notícies semblants: