Prova pilot amb 450 castellers per avaluar el grau de contagi de cara a poder fer una temporada castellera

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha anunciat que es durà a terme una prova pilot amb 450 castellers per tal d’avaluar el grau de contagi de cara a veure is és viable poder encetar la temporada castellera i celebracions de festes majors.

“Aquest any les festes majors podran celebrar-se per l’índex pandèmic, pel tema de les vacunes i perquè l’estacionalitat climàtica hi ajuda”, ha assegurat. Que cada poble “pugui fer la festa major adaptada en el seu territori i en el moment pandèmic”.

Àngels Ponsa

La prova impulsada pel Departament de Cultura amb la Universitat Rovira i Virgili i la coordinadora de Castells de Catalunya, durarà sis setmanes i amb un mínim de 450 castellers, per tal de tenir uns resultats fiables, segons ha informat la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, M. Àngels Blasco.

La primera festa important que tenim a la vista és Sant Jordi, segons la consellera, no serà una festa com estem acostumats amb la Rambla plena de gent, haurem d’adaptar-la a la situació que estem vivint, “Un Sant Jordi limitat a les llibreries i floristeries” i en cas de poder fer-se parades en una zona conjunta, s’estudiarà el tema de fer un circuit d’entrada i sortida, com es va fer amb la Setmana del Llibre en Català. No serà un Sant Jordi com sempre, però segur que millor que el de l’any passat.

També us pot interessar:

https://www.magradacatalunya.cat/2019/11/21/lletra-i-videoclip-de-no-tenir-mai-por-de-la-canalla-dels-castellers-de-vilafranca/

Tags: Castellers

Notícies semblants: