Ada Colau investigada per presumptes irregularitats en la concessió de subvencions

Ada Colau serà investigada per la Fiscalia de Barcelona per presumptes irregularitats en la concessió de subvencions, després que hagi admès a tràmit la denúncia presentada per l’Associació d’Advocats catalans per la Constitució contra l’alcaldessa de Barcelona i altres membres de l’equip anterior del consistori.

La denúncia va ser presentada per presumptes delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació de fons públics i tràfic d’influències, per presumptament haver concedit una sèrie de subvencions sense causa justificada.

Les entitats que haurien rebut aquestes subvencions són L’Observatori DESC, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i Enginyers sense Fronteres (ESF), totes elles entitats afins a En Comú-Podem.

Ada Colau en l’entrevista que ha concedit aquest matí a RAC1, assegura que no hi ha causa i que col·laborarà amb la justícia amb tot el que li demanin, per acabar dient que totes les subvencions es van concedir respectant la legalitat.

L’Associació d’Advocats Catalans per la Constitució argumenten que per motius personals que uneixen a Ada Colau i el seu anterior equip amb les diferents entitats, el consistori atorgava les subvencions amb caràcter excepcional i no per concurs públic. Per exemple en els darrers anys l’Observatori DESC, on havia treballat Colau abans d’entrar a l’alcaldia, va rebre subvencions per import d’1.201.892,66 euros.

Tags: Ada Colau, Tribunals

Notícies semblants: