Uber torna a Barcelona després d’un any i mig sense operar a la ciutat

La plataforma de servei de taxis Uber tornarà a operar avui a la ciutat de Barcelona, després d’un any i mig sense donar servei a causa l’aprovació del decret que regulava les VTC (Vehicles de turisme amb conductor). De moment operarà a través de 350 taxistes que utilitzaran la seva aplicació.

A finals d’any la companyia nord-americana ja va anunciar que estaven estudiant “treballar de la mà del sector del taxi i de les administracions públiques en la recuperació del sector en Catalunya”. Ara han fet el mateix que ja van fer el 2018 a Madrid, integrar el taxi en la seva plataforma a la qual es van incorporar 1.500 taxistes i ara ja són prop de 2.000.

Amb el decret de la Generalitat que regulava l’oferta de les VTC, Uber va decidir marxar de Barcelona, ja que alguns punts del decret eren incompatibles amb la seva activitat, com el que s’havia de contractar el servei amb 15 minuts d’antelació com a mínim, no podien aparcar al carrer i els vehicles havien de tornar a la base en acabar cada servei.

De moment només funcionaran amb taxímetre, no es podrà demanar un preu fixo per trajecte. Part dels taxistes de Barcelona no estan d’acord que Uber torni a operar a la ciutat i ja han anunciat mobilitzacions apuntant a les dates de celebració del Mobile World Congress previst per finals de juny.

Cinquè dia d’ocupació de la Diagonal pels VTC – 25.01.2019

Tags: Barcelona, taxi, Uber

Notícies semblants: