Ja heu tastat el plàtan vermell?

Ja fa anys que el plàtan vermell es va introduir a les Canàries procedent del seu territori originari, la Martinica, una illa francesa del Carib a les Antilles Menors, però ara arriba a la península de la mà d’Alcampo.

El plàtan vermell va arribar a l’Institut Canari d’Investigacions Agràries, l’any 1982, es va començar a cultivar, però no es comercialitzava fins fa poc. Primer van començar a distribuir-lo per les illes Canàries i ara arriba a la Península, però a causa de la poca producció que hi ha no es pot distribuir en grans quantitats, per això de moment tan sols el podrem trobar en la cadena de supermercats Alcampo.

La pell és d’un color rosa vermellós i una mica més forta que la dels plàtans grocs, per dins la carn no és tan diferents dels altres, encara que amb un to groc rosat. El que més sorprèn és el sabor, té un gust que ens recorda el dels fruits vermells com els gerds o les maduixes.

Per la gran acceptació que ha tingut entre el públic, no donen l’abast amb la producció per satisfer la curiositat del públic per tastar productes nous. Alcampo comercialitza de forma temporal una partida de poc més d’una tona a un preu una mica superior al normal, que ronda els 5 € el kg, mentre el plàtan normal està a poc més dos euros.

El plàtan vermell té un alt contingut de potassi i en ser un fruit vermell té antocianines que actuen com antioxidant. També té un alt contingut de fibra, vitamina C i B6.

 

Tags: plàtan

Notícies semblants: