Mor Picanyol, el dibuixant moianès creador d’Ot el Bruixot

Picanyol dibuixant – Foto: @cavallfort

Josep Lluís Martínez Picañol de nom artístic Picanyol va morir ahir dijous, dos dies després de fer 73 anys. Així ho ha comunicat la revista Cavall Fort a la que tants anys va estar lligat el dibuixant.

El personatge més conegut d’aquest artista nascut a Moià l’any 1948, va ser Ot el Bruixot que apareixia en dues tires còmiques de cada número de Cavall Fort. Picanyol va dibuixar 1.500 tires còmiques d’aquest personatge, des del 1971 quan va aparèixer per primer cop fins a l’any 2014 que va desaparèixer.

Picanyol va començar molt jove dibuixant en una agència de còmics de Barcelona, després d’intentar triomfar amb còmics de l’Oest americà i no aconseguir-ho, va crear el seu gran personatge l’Ot el Bruixot amb qui sí que va tenir molt èxit. A més de treballar amb Cavall Fort, també ho va fer amb altres revistes com “Mata Ratos“, “En Patufet”, “Penthouse“, “Lecturas“, en diaris com l’Avui o el Diari de Barcelona i en televisió.

En els darrers anys Picanyol va publicar un llibre on el protagonista és l’Ot el Bruixot per ensenyar als nens i nenes refranys i dites populars catalanes i una col·lecció de contes bilingües en català anglès.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a tota la família d’en Picanyol.

Moltes han estat les mostres de condol per la mort d’en Picanyol, entre elles la de la Generalitat de Catalunya o Òmnium Cultural.

Tags: Morts, Picanyol

Notícies semblants: