Barcelona vol crear un cementiri de mascotes a Collserola

L’ajuntament de Barcelona a través de l’empresa municipal de cementiris està elaborant el nou pla estratègic pels pròxims set anys i una de les novetats que contempla el citat pla, és la creació d’un cementiri per a mascotes a Collserola, dins de les instal·lacions del cementiri de persones.

De moment és tan sols una idea que s’ha de desenvolupar, per tal que els propietaris de mascotes puguin enterrar als seus animalets estimats i tenir un lloc on anar a recordar-los. Actualment hi ha cementiris privats com el de Torrelles de Llobregat, però si aquesta idea de l’Ajuntament de Barcelona prospera, seria un dels pocs cementiris de mascotes amb una gestió pública.

La presència de les mascotes en les famílies ha anat augmentant en els darrers anys, s’estima que cada dues cases de Barcelona, una d’elles té alguna mascota.

Altres de les actuacions que preveu aquest pla és adequar i impulsar els mecanismes de coordinació dels diferents col·lectius culturals i religiosos que hi ha a la ciutat, per adaptar-ho a les tradicions i costums de les persones nouvingudes al país, com per exemple ampliar la zona destinada a sepultures de persones que professen l’islam.

També s’actuarà en la divulgació de la necessitat de tenir un espai pel dol gestacional o perinatal. Per tal que les famílies que han perdut un fill durant la gestació o el part tinguessin un lloc on enterrar-los sense cap cost i amb nínxols especials, l’any passat ja es va preparar una instal·lació per fer-ho, però cal divulgació, ja que moltes famílies ho ignoren.

De moment haurem d’esperar a veure si aquesta idea es materialitza i mentrestant podem enterrar les nostres mascotes al cementiri de Torrelles de Llobregat.

Tags: Cementiri, Mascotes

Notícies semblants: