Demanen col·laboració ciutadana per esbrinar l’origen d’uns ànecs taronja que han aparegut a Pedralbes.

Quan comença la primavera el Monestir de Pedralbes acostuma a rebre la visita dels ànecs, alguns repeteixen visita cada any, com explica a La Vanguardia Sor Isaura Marcos, una monja clarissa de clausura del monestir especialitzada en fotografia. Hi ha una parella d’ànecs que des del 2014 cada any tornen a visitar el monestir.

Però aquest any Sor Isaura s’ha endut una sorpresa, han arribat dos ànecs de color taronja, coneguts com a “Tarro canelo” i de nom científic “Tadorna ferruginea“, una espècie exòtica que no és freqüent veure en ciutats com Barcelona.

Aquestes aus són originàries d’Àsia i del nord d’Àfrica, es poden veure alguns exemplars a les illes Canàries, concretament en Fuerteventura, antigament habitaven als aiguamolls d’Andalusia, però veure’ls per Catalunya és força estrany. Sor Isaura com bona fotògrafa ha capturat les imatges d’aquesta parella d’ànecs que han volgut visitar a les clarisses del Monestir de Pedralbes.

Les clarisses han trucat al servei de protecció d’animals que s’encarregaran d’esbrinar la seva procedència. Si us fixeu en alguna de les fotografies de Sor Isaura, porten una anella en una de les potes. Tot apunta que fossin aus en captivitat, possiblement comprades en Holanda i que s’hagin escapat, per això estan demanant col·laboració ciutadana per tal de localitzar els seus propietaris.

 

Tags: Ànecs taronja, Pedralbes

Notícies semblants: