Mor a la Cerdanya l’oncòleg barceloní Josep Baselga amb tan sols 61 anys

Josep Baselga, l’oncòleg barceloní de reconegut prestigi en tot el món, ha mort avui a la Cerdanya a causa d’una greu malaltia neurològica degenerativa de ràpida evolució, la malaltia de CreutzfeldtJakob, amb tan sols 61 anys.

El Doctor Baselga va dedicar tota la seva vida a l’estudi de l’oncologia, especialment en el desenvolupament de teràpies moleculars. Entre el 1996 i el 2010 va ocupar la direcció del servei d’oncologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, per després marxar als Estats Units per acabar en el Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York com a director mèdic del centre.

Baselga es va dedicar a estudiar com funcionen les cèl·lules canceroses per trobar com les podia atacar amb fàrmacs que les destruís. Va ser un referent internacional en la investigació de nous tractaments del càncer de mama.

Des del 2019 ocupava la direcció mundial d’investigació i desenvolupament de l’àrea oncològica de la farmacèutica que avui en dia tots coneixem per les vacunes contra la Covid-19, la britànica AstraZeneca. També va ser president de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica (ESMO) i de l’Associació d’Investigació de Càncer (AACR).

L’última aparició pública va ser al novembre a RAC1 parlant de les vacunes contra la Covid-19, vaticinant que passaríem un hivern dolent, però amb l’arribada de les vacunes, cap a l’estiu quan un important percentatge de població estigui vacunada, podríem respirar una mica, però seguint mantenint precaució.

Quan va conèixer el diagnòstic de la seva malaltia va decidir passar els darrers dies de la seva vida a la Cerdanya envoltat de la seva família.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família del Doctor Baselga, que amb els seus estudis, tantes vides va salvar. Moltes han estat les mostres de condol a les xarxes socials.

 

Tags: Doctor Baselga, Mor

Notícies semblants: