El vídeo de l’enlairament de L’Enxaneta, el primer nanosatèl·lit català

Després de dos dies d’haver suspès el llançament de L’Enxaneta, el primer nanosatèl·lit català, aquest matí s’ha enlairat a l’hora prevista a bord del Soyuz 2.1 des del cosmòdrom rus de Baikonur en Kazakhstan.

Ara el Soyuz2.1 en el que van altres nanosatèl·lit d’altres països, anirà fent parades per l’espai per deixar cada un d’ells en la localització prevista, entre ells l’Enxaneta que ens oferirà serveis per a Catalunya.

Un cop es posi en òrbita a una altura de 500 km de la terra, L’Enxaneta passarà per sobre de Catalunya dos cops al dia, per recollir dades dels sensors col·locats a terra, per enviar-les a les estacions receptores.

Cap a finals d’any o principis de l’any vinent està previst el llançament del segon nanosatèl·lit que servirà per a l’observació de la Terra i la lluita contra el canvi climàtic. Al llarg dels pròxims tres anys també està previst posar en òrbita altres nanosatèl·lit, amb altres finalitats.

Tags: L'Enxaneta, New Space

Notícies semblants: