Els fills del Doctor Baselga demanen que en lloc d’enviar flors es facin donacions per la investigació de la Creutzfeldt-Jakob.

Els fills del Doctor Baselga que ens va deixar ahir a l’edat de 61 anys a causa de la malaltia de CreutzfeldtJakob, han engegat una campanya de recapte de fons (Gofundme) per tal d’investigar la malaltia que s’ha endut la vida del seu pare. La família demana que en lloc d’enviar flors al funeral es facin donacions.

La campanya l’encapçala una de les seves filles, Clara Baselga Garriga, amb aquestes paraules:

“El meu pare, el Dr. Baselga, era un lluitador i un creien en la ciència. Per això, quan li van diagnosticar la malaltia de CreutzfeldtJakob (CJD), una malaltia neurodegenerativa mortal que progressa ràpidament, ens vàrem enfonsar”.

La malaltia de CreutzfeldtJakob, és un misteri, una malaltia rara per la qual no hi ha tractament possible. Des de l’aparició dels primers símptomes i el diagnòstic de la malaltia, els pacients viuen entre tres setmanes i sis mesos.

La filla del Dr. Baselga, estudiant de medicina, continua dient que una de cada milió de persones són diagnosticades cada any de CreutzfeldtJakob. Entre el 10% i el 15% dels que pateixen la malaltia és d’origen genètic, una petita minoria la contrau per contacte iatrogènic (un dany en la salut provocat per un acte mèdic involuntari), per exemple adquirir una infecció en una intervenció quirúrgica i una minoria encara més petita, s’infecta per menjar carn contaminada. El Dr. Baselga patia un quart tipus d’ECJ, el més comú que es denomina ECJ esporàdica.

La Clara Baselga, acaba el seu escrit amb aquestes paraules:

“En lloc de flors, ens agradaria fer donacions per a la recerca neurodegenerativa a l’Hospital Clínic, amb l’esperança que algun dia, cap família més experimenti aquest immens dolor”.

En poc més de deu hores des que es va iniciar la campanya, ja han recaptat més de 30.000 euros. Si voleu col·laborar, ho podeu fer a la web  Dr. Baselga: Funds for Creutzfeldt-Jakob Disease.

Tags: Doctor Baselga

Notícies semblants: