Avui fa cinc anys que va morir Johan Cruyff

Avui 24 de març fa cinc anys que ens va deixar als 69 anys Johan Cruyff, l’holandès que va triomfar com a jugador en l’Ajax i en el FC. Barcelona en els anys 70 i 80 i posteriorment com a entrenador. Cruyff va ser considerat durant molts anys com el segon millor jugador del món, per darrere del brasiler Pelé. Johan Cruyff va morir a causa d’un càncer de pulmó.

Segur que si avui visqués estaria força content de qui ha resultat guanyador en les eleccions a la presidència del Barça, en especial perquè Joan Laporta ha decidit confiar la direcció esportiva del club blaugrana al seu fill Jordi.

L’any passat en Jordi Cruyff parlant de com hagués afrontat el seu pare aquest any de pandèmia i confinaments va dir que molt tranquil, fent encreuats, trencaclosques o arreglant el jardí a la casa de la muntanya.

Una anècdota va enfrontar a Johan amb el règim franquista, va ser quan va néixer el seu fill Jordi l’any 1974, encara quedava un any i mig per la mort del dictador. La família volia que el nen fos batejat amb el nom de Jordi, com a homenatge al patró de la terra que el va acollir tant bé i on va decidir establir-se, però a Espanya estava prohibit, les autoritats del registre li van dir que l’havia de registrar com a Jorge. La família va decidir fer un viatge als Països Baixos per inscriure’l com a Jordi. El règim ho va considerar com una provocació, per això mai va ser molt ben vist pels afins al règim.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Ronald Koeman (@ronaldkoeman)

Johan Cruyff, a més de passar a la història pels títols aconseguits en la seva carrera esportiva, també va fer història per la seva forma de parlar tan particular, que sembla hagi heretat el seu compatriota Ronald Koeman i el seu famós chupachup. Tots tenim al cap aquelles frases que pronunciava a les rodes de premsa o entrevistes:

🍭 En un momento dado
🍭 Éstos ataques son como mosquitas
🍭 Si somos cuatroserá para entrenar al domino
🍭 Lo primero tropiezaviene dos dias más tarde…, etc.

Escoltem-lo:

Tags: Johan Cruyff

Notícies semblants: