Catalunya haurà de suspendre la vacunació massiva que havia engegat. El govern espanyol no envia les vacunes previstes.

Ahir el Departament de Salut de la Generalitat va fer una crida per vacunar massivament a les persones entre la franja d’edat de 60 a 65 anys amb les dosis que havien d’arribar d’AstraZeneca que no es poden administrar a les persones més grans.

Moltes van ser les persones d’aquesta franja d’edat que van rebre un missatge al seu mòbil redirigint-los a una pàgina web on podien triar dia i centre on poder anar a vacunar-se. Salut volia continuar amb aquesta pràctica, però no podrà ser, ja que el govern espanyol no enviarà les 148.000 vacunes que havien d’arribar el pròxim dilluns i a les que s’havia compromès a enviar.

Segons ha explicat el secretari de salut Marc Ramentol al programa de TV3 Tot es Mou, no caldrà anul·lar les vacunacions de la gent que ja s’ha apuntat a la web, però sí que s’hauran de suspendre noves cites fins que no rebem les vacunes necessàries.

En principi el Ministeri ha anunciat que les enviarà passada setmana santa. Això mateix ha passat al País Valencià on de les 100.000 vacunes que havien d’enviar tan sols rebran 12.000, cosa que implica que hauran de baixar el ritme en la vacunació dels professors.

La Consellera de Salut, Alba Vergés a través de Twitter ha qualificat aquest fet amb aquestes paraules:

Ahir mateix s’havia reprès la vacunació amb dosis d’AstraZeneca.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Vacunes

Notícies semblants: