Per primer cop a la història la Llotja del Mar ofereix visites guiades.


0

Per primer cop a la història s’obren les portes de la Llotja del Mar per a la ciutadania que vulgui gaudir d’una visita guiada per aquest emblemàtic edifici ubicat al Pla de Palau de la ciutat de Barcelona, que actualment ocupa la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i en les plantes superiors la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

En la visita podrem conèixer la història d’aquest edifici que es va construir en el lloc on a finals de l’edat mitjana hi havia una porxada on es reunien els mercaders per negociar la compravenda dels seus productes. Estava a tocar de la platja, epicentre del comerç de la ciutat, anys més tard es va construir una capella i una sala per negociar anomenada Sala de Contractacions i amb els anys es van anar afegint plantes superiors i noves construccions.

Al llarg d’aquests set segles d’història la Llotja del Mar a més de ser la casa d’acollida de comerciants, ha tingut altres destinacions, com el Consolat del Mar. Es va convertir en caserna durant el setge de la ciutat de Barcelona del 1714, després es construeix l’edifici actual conservant el nucli gòtic original del segle XIV.

A finals del segle XVIII s’afegeix l’Escola Gratuïta de Disseny, l’Acadèmia de Belles Arts que continua actualment amb diferent denominació. Durant pràcticament tot el segle XX va ser la seu de la Borsa de Barcelona fins que es va traslladar al Passeig de Gràcia. Actualment com hem dit abans està ocupat per la Cambra de Comerç de Barcelona i la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Les visites guiades a un preu de 12 €, les ofereix l’equip Cases Singulars i es poden reservar en la web Casa Llotja del Mar

De moment us deixem amb una visita virtual per la Llotja del Mar


T'agrada? Compartiex-ho!

0

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
1
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
1
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.