A partir de dimarts per viatjar per carretera entre Catalunya i França caldrà una PCR negativa

El Butlletí Oficial de l’Estat publica avui que a partir del pròxim dimarts es demanarà una PCR negativa feta en les 72 hores prèvies a l’arribada a la frontera, a totes les persones majors de sis anys que entrin a l’Estat espanyol, també per carretera. Fins ara tan sols es demanava si es viatjava per via aèria o marítima.

Aquesta mesura afecta la mobilitat entre la Catalunya Sud i la Catalunya Nord. La mesura preveu excepcions com els transportistes, treballadors transfronterers i les persones que visquin en un radi de 30 km de la frontera.

El govern central argumenta aquesta decisió per la situació actual de la pandèmia que s’està patint a tota Europa i d’acord amb el principi de reciprocitat entre els països. El Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC) ha elaborat un mapa d’Europa en el que s’indica el risc de cada país. L’Estat espanyol demanarà la PCR negativa per entrar per qualsevol via, a les persones procedents dels països marcats amb color vermell fosc, vermell clar, carabassa i gris.

Tags: Coronavirus - Covid-19, PCR

Notícies semblants: