Alumnes d’arquitectura del campus Valldaura Labs creen una cabana per auto-confinar-se a Collserola

The Voxel (IAAC, Valldaura Labs). 📸 | Adrià Goula Photo

Els alumnes del màster en Edificis Ecològics Avançats i Biociutats de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya a través del campus Valldaura Labs, han creat una cabana ecològica destinada a confinar-se en cas d’haver de fer una quarantena, per causa de la Covid-19 o qualsevol altre motiu.

En aquest any de pandèmia, aquests estudiants han invertit el seu temps a dissenyar i construir aquest prototip d’habitatge per una sola persona que hagi d’aïllar-se. The Voxel, que és el nom amb què l’han batejat és totalment ecològica i feta amb materials km 0. Tota la fusta necessària per a la construcció de la cabana de confinament és de pi de Collserola, tallat a menys d’un quilòmetre del centre on es procedeix a tractar-lo i a construir l’estructura.

The Voxel té tot el necessari per poder acollir una persona durant 14 dies que és el que dura la quarantena de la Covid-19. Sota la direcció de Daniel Ibáñez i Vicente Guallart, els alumnes van treballar en aquest projecte durant el període de confinament, entre l’abril i l’agost de l’any passat, pensant en una solució davant els casos de confinament aïllat.

Així que si donem positiu en la Covid-19 i no volem contagiar a la nostra família, ja tenim un lloc on anar, l’únic problema és la solitud del Parc Natural de Collserola.

Tags: Cabana, Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: