Quatre supermercats catalans encapçalen el rànquing dels millors supermercats de l’Estat

Cada any l’OCU (Organització de consumidors i usuaris) fa un estudi sobre els supermercats, quins hàbits de consum tenen els seus clients i quins són els més valorats pels consumidors. Basant-se en aquest estudi publiquen un rànquing dels millors establiments de l’Estat.

De l’estudi també es desprèn que al llarg d’aquest any de pandèmia moltes coses han canviat, abans anàvem a comprar tres o quatre cops per setmana, ara s’acostuma a anar un o dos cops només. Abans de l’aparició del Coronavirus el 27% de les persones hi anaven entre tres i quatre vegades per setmanaal juliol del 2020, ja tan sols era un 14% i s’ha mantingut durant tot aquest any.

Per culpa del confinament, en alguns períodes fins i tot municipal, s’ha apostat més per establiments de proximitat i la compra en línia ha augmentat considerablement. Com hem tingut un any molt limitat en les nostres sortides, per a moltes famílies anar al supermercat es va convertir en una distracció de cap de setmana, un 84% dels usuaris enquestats prefereix el cap de setmana, mentre que un 54% prefereix fer-ho al matí i no pas a la tarda.

Segons les preferències dels consumidors a l’hora de triar un establiment, un 31% ho fa tenint en compte la proximitat de casa o del lloc de treball, el 22% ho fa segons la qualitat dels productes, el 20% busca el millor preu i el 17% que tingui un bon assortiment de productes. També es valora que es pugui anar amb cotxe per carregar, que la botiga estigui neta o que els productes siguin de fàcil localització.

Després d’estudiar tots aquests aspectes i altres, s’estableix un rànquing amb els millors supermercats de l’Estat espanyol. Malgrat que els supermercats catalans només operen a Catalunya, el rànquing d’aquest any l’encapçalen quatre empreses catalanes, relegant a les grans cadenes com Mercadona, el Corte InglésAlcampo o Lidl a llocs per darrere.

Els 17 millors supermercats de l’Estat Espanyol

 1. Bonpreu
 2. Plusfresc
 3. BonÀrea
 4. Esclat
 5. Consum
 6. Aldi
 7. Costco
 8. Alimerka
 9. El Corte Inglés
 10. Alcampo
 11. Lidl
 12. Supercor
 13. Ahorramás
 14. Gadis
 15. Froiz
 16. Mercadona
 17. Super Usera

En segona posició destaca Plusfresc que opera principalment a Lleida i Tarragona, amb una botiga a Manresa, una altre a Hospitalet de Llobregat i cinc a la ciutat de Barcelona, però cap a la província de Girona.

Tags: Supermercats

Notícies semblants: