Per primer cop en cent anys es capta la imatge d’un llop al Parc Natural d’Aigüestortes.

Després de cent anys sense detectar cap llop a la zona de l’Alta Ribagorça, gràcies a una trampa fotogràfica col·locada pels Agents Rurals per captar imatges de la fauna del parc, s’ha pogut captar una fotografia d’un llop en el Parc Nacional d’Aigüestortes, en el terme municipal de la Vall de Boí.

Des de fa uns vint anys s’ha vist algun exemplar, probablement provinents dels Alps italians, al Cadí, el Ripollès o al Solsonès, però mai s’havia vist un en el Parc Nacional d’Aigüestortes. Ara els Agents Rurals estan estudiant mostres de pèl i excrements per establir el seu perfil genètic i esbrinar si pot ser un exemplar d’origen italià de l’Alta Ribagorça aragonesa que s’hagi desplaçat o si té una altra procedència.

Fins al moment no hi ha cap signe ni denúncia que aquest exemplar hagi atacat cap ramat. Malgrat que els ramaders estan en contra de la presència dels llops en el nostre territori per la por que ataquin els seus ramats, la presència d’aquests depredadors és beneficiosa per controlar la població d’altres animals com els senglars, els cabirols o la daina.

Tags: Llop, Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Notícies semblants: