Mor l’economista i gran defensor de la pau i els drets socials, Arcadi Oliveres.

No per més esperada la notícia ens colpeix menys. Avui ens ha deixat Arcadi Oliveres, economista i gran defensor de la justícia social, la pau i l’economia ètica que avui en dia es fa tan necessària. La notícia de la seva mort l’ha volgut donar la seva família a través dels mateixos canals que ell va activar per compartir la notícia de la seva malaltia.

Fa mesos l’Arcadi Oliveres va voler compartir amb tots nosaltres que es moria a causa d’un càncer terminal.  Li quedava poc temps i el volia viure en tranquil·litat, acompanyat de la seva família. Molts van ser els missatges d’ànim i suport que va rebre de tota la ciutadania i avui, malauradament hem conegut la trista notícia.

L’Arcadi va néixer a Barcelona l’any 1945, es va formar als escolapis de Barcelona on va tenir com a professor a Lluís Maria Xirinacs i Francesc Botei, un li va inculcar els valors de la justícia social i la pau, l’altre li va obrir la vista a la gent necessitada del tercer món.

Des del cristianisme de base l’Arcadi Oliveres va saber treballar per aquests ideals, compromès amb la política catalana, però sense militar mai en cap partit polític, va saber lluitar pels seus ideals. Molt implicat en la pedagogia i en l’associacionisme, però marcant distància amb la política de primera fila, fins que l’any 2013 va impulsar el Procés Constituent per arribar a una autodeterminació de Catalunya.

En aquests darrers dies de la seva vida, va voler fer pública la seva malaltia i compartir amb tots nosaltres com feia front a aquesta nova etapa de vida i mort. Ens va donar tota una lliçó de vida i també de com afrontar la mort. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a tota la família de l’Arcadi Oliveres. Descansi en pau.

Recordem una de les seves darreres entrevistes:

Tags: Arcadi Oliveres

Notícies semblants: