Els veïns de Sant Andreu Palomar recullen les taronges amargues dels arbres dels carrers per fer melmelada amb finalitat solidària.

El passat mes de febrer els veïns i diverses entitats del barri de Sant Andreu Palomar de Barcelona, van dedicar un dissabte al matí a collir 800 quilos de taronges amargues dels arbres dels carrers del barri, amb la finalitat de fer melmelada i destinar part dels diners que es recaptin amb la venda a alguna entitat social.

Segons ha informat l’Ajuntament amb aquests 800 quilos de taronges amargues, es podran fer uns 3.000 pots de melmelada que serà analitzada pel laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, ja que el consum de fruita urbana no es pot fer sense analitzar la seguretat alimentària.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el programa Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 per fomentar l’aprofitament alimentari. Els nens i nenes d’una escola del barri seran els que triaran a quina entitat social destinaran part de la melmelada perquè puguin recaptar diners amb la seva venda.

El 20 de febrer passat 25 voluntaris sota la coordinació de la Fundació Espigoladors, van dedicar el matí a collir totes les taronges del barri. Les associacions que van participar van ser la Xarxa d’Economia Solidària, les Cooperatives de consum El Borró i El Borronet, la Societat Cultural i Esportiva La Lira, l’Ateneu L’Harmonia i l’Associació de veïns Sant Andreu de Palomar.

Una bona iniciativa que es podria estendre a altres barris de Barcelona o poblacions de Catalunya, per conscienciar a la gent de l’aprofitament alimentari i molt millor si a més es fa amb una finalitat solidària.

Tags: Sant Andreu, Taronges

Notícies semblants: