Plataforma per la Llengua denúncia que tan sols l’1% de les webs estatals tenen la versió en català

Segons un estudi que cada any fa Plataforma per la Llengua, només l’1% de les pàgines webs estatals tenen la seva versió en català. L’estudi d’aquest any passat s’ha basat en l’observació d’uns 400 portals d’internet, per veure la presència de la nostra llengua en ells.

De l’estudi també han destacat que el 82,4% de les pàgines estudiades que tenen algun contingut en català, contenen erros lingüístics i ortogràfics i un 42,9% fan diferenciació entre el català i el valencià. Malgrat que a l’Estat espanyol està governant un equip anomenat “progressista”, les coses no han canviat gaire. Segons Plataforma per la Llengua, el govern format pel PSOE i Unides Podem continuen creant cada dia pàgines noves sense opció a triar el català. Tampoc les altres llengües com el gallec o el basc.

En aquests moments que a causa de la pandèmia de la Covid-19 la majoria de tràmits administratius es fan a través d’internet, tots els ciutadans de l’Estat haurien de tenir el dret a accedir a la informació oficial i a fer les gestions en la llengua que ells triessin. Segons afirma Plataforma per la Llengua en el seu comunicat:

“A l’estudi del 2020, els resultats són tan decebedors com els dels tres darrers anys”
“El govern més progressista de la història d’Espanya segueix discriminant el català”

I posen com a exemple que els catalanoparlants no poden fer tràmits com pagar l’IVA o demanar l’informe laboral i altres tràmits amb la Seguretat Social en la seva llengua i per tal que se solucioni, han registrat una petició a la Delegació del govern de l’Estat a Catalunya, demanant que totes les webs estatals tinguin l’opció de triar el català, que no es diferenciï entre català i valencià i que es revisin, per tal de suprimir les errades en aquest 1% de pàgines web que tenen l’opció del català.

En funció de la resposta obtinguda amb relació a aquesta demanda, Plataforma per la Llengua denunciarà aquesta situació al Consell d’Europa. Podeu llegir el comunicat sencer a Plataforma per la Llengua.

Tags: català, Plataforma per la llengua

Notícies semblants: