La creació de la Superlliga a la que s’adhereix el Barça, trasbalsa el món del futbol europeu

L’anunci de la creació de la Superlliga europea de futbol que es va fer ahir, ha caigut com un gerro d’aigua freda a la UEFA, la FIFA i als equips més modestos de les competicions de cada país. Una dotzena d’equips europeus ja han anunciat la seva adhesió a aquesta nova Superlliga.

De moment els equips fundacionals són: Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea i Tottenham de la Premier League anglesa; JuventusMilan i Inter del Calcio italià; Reial Madrid, FC Barcelona i Atlètic de Madrid de la Lliga espanyola. A aquests dotze clubs s’afegirien tres més, entre els que podrien estar el PSG de França i el Bayern de Munic de la lliga alemanya.

Aquests quinze equips fundacionals rebrien 3.500 milions d’euros a fons perdut per millorar les seves instal·lacions i pal·liar una mica la crisi provocada per la Covid-19, uns 230 milions per cada club. Cada any s’afegiran cinc clubs convidats per poder fer una lliga de vint equips, aquests últims pujarien i baixarien en funció dels resultats.

Amb els vint equips es formarien dos grups de deu, els tres primers classificats de cada grup passarien a quarts i el quart i cinquè jugarien un play-off per accedir a quarts de final. Per no entorpir les competicions de cada país, els partits es jugarien entre setmana, però ja veurem com queda el tema, ja que tant la UEFA com la FIFA han amenaçat als clubs que participin en aquesta Superlliga de deixar-los fora de les altres competicions, tant nacionals com internacionals i fins i tot que els jugadors d’aquests clubs tampoc podrien jugar amb les seves respectives seleccions, per tant ni mundials ni jocs olímpics.

La primera presidència d’aquesta Superlliga l’ostentaria Florentino Perez amb quatre vicepresidències representades per Andrea Agnelli de la Juventus, John Henry del Liverpool, Joel Glazer del Manchester United i Stan Kroenke de l’Arsenal.

Encara que el Barça no ha fet cap comunicat oficial al respecte, tot apunta que serà un dels clubs fundadors d’aquesta Superlliga i s’espera que en les pròximes hores es pronunciïn al respecte.

Tags: Futbol, Superlliga

Notícies semblants: