Com serà el Sant Jordi 2021 en les quatre capitals catalanes?

Per culpa de la pandèmia de la Covid-19 l’any passat no vam poder celebrar la diada de Sant Jordi com ho fèiem sempre, estàvem en ple confinament domiciliari. Aquest any encara no tornarem a la plena normalitat, però sí que podrem gaudir de les tradicionals parades de roses i llibres per tots els pobles i ciutats de Catalunya.

A causa del confinament comarcal que tenim actualment serà un Sant Jordi de proximitat, un Sant Jordi per les floristeries i les llibreries de cada poble o ciutat. Les quatre capitals catalanes disposaran d’espais delimitats per la instal·lació de les parades.

Barcelona

Les floristeries i llibreries podran muntar parades al carrer davant del seu establiment, en total hi haurà 490 parades de llibres i roses. A més l’Ajuntament ha habilitat onze espais públics perimetrats on hi haurà 180 parades i 31 espais dedicats a la signatura de llibres. Per tal d’evitar aglomeracions, les parades al carrer estaran durant tres dies, des de demà dimecres 21 fins al divendres diada de Sant Jordi.

Els espais habilitats per les parades estaran repartits per tota la ciutat, disposaran de totes les mesures de seguretat i tindran un recorregut en circuit amb un punt d’entrada i un altre de sortida. L’horari serà de 9 a 20 hores.

  • Eixample: Passeig de Gràcia entre ronda Sant Pere i carrer d’Aragó – Jardins Centelles del Palau Macaya
  • Ciutat Vella: Passeig de Lluís Companys – Plaça Reial – Plaça Universitat
  • Gràcia: Jardinets de Gràcia – Plaça de la Vila
  • Les Corts: Plaça de Valdívia
  • Sarrià: Plaça de Sarrià
  • Sant Andreu: Plaça d’Orfila
  • Poblenou: Espai entre la Rambla del Poblenou, Pallars, Llacuna i Pujades.

Malauradament a causa del confinament comarcal, només els ciutadans dels cinc municipis del Barcelonès podran gaudir de l’esplendor de la ciutat en la Diada de Sant Jordi, tan sols podran visitar la ciutat els veïns de Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat o els que visquin fora, però treballin a la ciutat.

Girona

A la ciutat de Girona, les tradicionals parades de llibres i roses que es muntaven entre la Rambla i la plaça de Catalunya, es traslladaran a la Fira mercat de Sant Jordi a l’esplanada de la Copa, per tal de garantir les mesures davant la Covid-19.

Un espai delimitat on es pot controlar l’aforament del 30%, però al mateix temps permet que hi hagi un flux de compradors. En aquest espai només podran muntar parada els professionals del sector llibreter o floristes de la ciutat, que a més podran tenir parada a peu de carrer davant els seus establiments.

També es farà un circuit amb entrada i sortida diferenciada, disposaran de gel alcohòlic i es respectaran totes les mesures de seguretat decretades pel Procicat. Per la signatura de llibres s’habilitarà un espai diferenciat.

Lleida

La ciutat de Lleida habilitarà un espai pel sector professional del llibre i la rosa a l’avinguda Francesc Macià, amb l’aforament i mesures de seguretat decretades pel Procicat. La Paeria també tindrà una parada on obsequiaran els visitants amb dos volums de relats de Sant Jordi de la col·lecció municipal Escata de Drac.

Tarragona

La ciutat de Tarragona també limita la festivitat de Sant Jordi als llibreters i floristes professionals. Aquest any la majoria de pobles i ciutats no deixen muntar parades a associacions o entitats que cada any aprofitaven per recaptar diners per les seves activitats. La Rambla Nova acollirà les parades dels professionals, respectant la distancia entre elles i totes les altres mesures de seguretat.

Esperem que aquest sigui l’últim Sant Jordi amb pandèmia, l’any vinent ja estarem tots vacunats i podrem tornar a l’esperada normalitat.

🌹 FELIÇ DIADA DE SANT JORDI A TOTS I A TOTES 🌹

 

Tags: Sant Jordi

Notícies semblants: