Barcelona és la primera ciutat del món a implantar etiquetes intel·ligents en les parades de metro i autobús.

Foto: Twitter @TMB_Barcelona

Segons informa el butlletí TMB Notícies, Barcelona serà la primera ciutat del món a senyalitzar tota la xarxa de metro i autobusos amb etiquetes intel·ligents que també serviran per orientar a través del mòbil a les persones amb discapacitat visual. 9.100 codis multicolors implementats en la xarxa de TMB ajudaran a les persones amb dificultats de visió a orientar-se amb total seguretat.

Aquestes etiquetes intel·ligents, anomenades ddTags ja estan implantades en les 161 estacions de metro i les més de 2.600 parades d’autobusos que hi ha a la ciutat i a través de les que es podran distribuir una alta gamma de continguts.

Es tracta d’un projecte pioner a tot el món, Barcelona ja és la primera ciutat del món a disposar d’aquest sistema que permet interactuar amb els usuaris amb només un telèfon mòbil amb connexió a internet.

Com funciona aquest sistema pioner? Tan sols haurem de baixar l’aplicació NaviLens, la senyalística avançada per a invidents i persones amb baixa visió que permet capturar els ddTags que estan instal·lats a les estacions de metro i parades d’autobús. És molt semblant al sistema de captura dels codis QR.

Amb aquesta aplicació l’usuari podrà disposar de tota la informació necessària per viatjar amb seguretat per tota la xarxa de transports de Barcelona. Gràcies a l’assistent de veu les persones invidents tindran tota la informació com les línies que passen per aquella parada o estació i la destinació de cadascuna, el temps previst d’arribada, els possibles problemes per accidents a avaries, en quina zona de l’estació de metro ens trobem (ascensor, andana, vestíbul, etc.) i calcula la distància entre elles.

No és un servei exclusiu per a persones amb deficiències de visió, si baixem l’aplicació TMB App amb la recentment incorporada funció Go, tindrem tota la informació sobre la xarxa de transports de la ciutat i a més continguts culturals, notícies d’actualitat, l’agenda de la ciutat i fins i tot practicar l’anglès.

Aquesta iniciativa és una clara aposta de l’Ajuntament de Barcelona per la digitalització de tota la xarxa de TMB per facilitar la mobilitat de la ciutadania per la ciutat. En aquest vídeo ens expliquen com funciona.

Tags: TMB

Notícies semblants: