La primera paella feta sense intervenció humana. Presenten el robot que fa paelles.

En el Saló d’Innovació en Hostaleria H&T que s’ha celebrat aquesta setmana passada a Màlaga es va presentar la primera paella del món feta per un robot, una paella sense més intervenció humana que la de preparar els ingredients.

Aquesta innovació ha estat fruit de la fusió de dues empreses, la madrilenya br5 (Be robot 5) especialitzada en la creació de robots per serveis d’hostaleria i la catalana Mimcook de Sergi Escolà, xef del restaurant “Casinet” de Tarragona que va crear un paeller intel·ligent.

En el paeller estan emmagatzemades totes les dades que ha introduït un xef per preparar una paella, ingredients, temps de cocció, temperatura, etc. i el robot s’encarrega d’anar abocant els ingredients pas a pas, seguint la recepta guardada. El braç robòtic remena els ingredients, aplana l’arròs, afegeix l’aigua, segons les instruccions guardades pel xef, mentre el paeller controla la temperatura i el temps.

Aquesta innovació serà molt pràctica per grans restaurants que han de fer moltes paelles per un servei, evitant processos repetitius per aconseguir una bona paella, però com tot procés d’innovació té el seu aspecte negatiu, si el sector de l’hostaleria aposta per aquest robot, segur que es perdran llocs de treball.

Els visitants del Saló d’Innovació en Hostaleria H&T, que van presenciar com un robot feia per primer cop una paella, van poder degustar-la acompanyada d’un got de sangria o cervesa servida per un altre robot capaç d’omplir cinc gots en 18 segons, sense llençar una gota.

El món de la robòtica ha arribat a l’hostaleria. Els creadors d’aquests enginys argumenten que serviran per evitar processos repetitius i els professionals es podran dedicar a altres tasques com crear nous plats més elaborats. Però, arribarà un moment que un robot ens aconsellarà els plats estrella de cada restaurant? La professió de cuiner i cambrer està en perill?

Tags: Paella, Robot

Notícies semblants: