Campanya per denunciar el mal estat del cablejat telefònic que degrada les façanes i edificis històrics.


0

Fa uns dies que es va iniciar una campanya a les xarxes socials per denunciar el mal estat en què es troba el cablejat telefònic en moltes ciutats de Catalunya que degraden les façanes, el paisatge urbà i en especial els edificis històrics considerats com a patrimoni a preservar.

La campanya pretén conscienciar a les autoritats per tal que pressionin a les companyies telefòniques perquè actuïn. Cada cop els consumidors necessiten més serveis de telefonia, el consum de televisió per internet ha augmentat considerablement en els darrers anys i ara amb la pandèmia el teletreball sembla que ha vingut per quedar-se.

Això fa que es necessiti més banda ampla a les llars, la fibra òptica ja arriba a tot arreu i el problema és per on arriba. D’acord amb la llei de telecomunicacions del 2014, la fibra òptica és un servei considerat d’interès general i per això autoritza a les empreses de telecomunicacions a passar el cablejat per les façanes, sense cap norma ni restricció.

En ciutats grans com Barcelona, als districtes nous com el 22@ no hi ha cap problema, ja que hi ha galeries especials per cablejat, però en pobles petits o barris antics de les ciutats, la proliferació del cablejat a la vista penjant de les façanes, no donen molt bona imatge de la ciutat i en especial dels edificis històrics.

És per això que sota l’etiqueta #patrimonicablejat s’ha engegat una campanya per reclamar a les companyies i autoritats que facin alguna cosa per a solucionar-ho, com soterrar el cablejat. La massificació de cables sense cap ordre acostuma a ser un problema pels professionals que han d’instal·lar una nova línia o fer alguna reparació, sovint tiren un cable nou i deixen l’antic. Segur que hi ha quilòmetres i quilòmetres de cables en desús, però continuen enganxats a les façanes. Aquest fet s’agreuja per la descoordinació entre les diferents companyies i els freqüents canvis de companyia que fan els usuaris a la recerca d’un preu millor.

La campanya s’ha iniciat al barri de Sants per part de l’historiador del barri i del seu patrimoni, Agus Giralt, però ben aviat s’ha anat estenent a altres barris de la ciutat i a molts pobles de Catalunya.

Si veieu algun cas així en el vostre barri, poble o ciutat, feu una foto i animeu-vos a publicar-la amb l’etiqueta #patrimonicablejat. Si entre tots ho denunciem, potser pressionarem a les companyies a solucionar-ho.


T'agrada? Compartiex-ho!

0

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
1
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.