Part d’un coet xinès fora de control podria impactar amb la terra aquest cap de setmana

Part del Long March 5B, un coet xinès que es va enlairar a finals d’abril com a vehicle propulsor d’una nau espacial, està fora de control i es preveu que entri en l’atmosfera terrestre al voltant del dia 8 de maig. Es pensa que no totes les parts del coet es desintegraran en entrar a l’atmosfera del nostre planeta, alguna d’elles podria impactar amb la terra.

Si no teníem prou amb la pandèmia de la Covid-19, ara ens hem de preocupar d’aquestes més de 22 tones de pes que volen per l’espai fora de control. El Pentàgon nord-americà està preocupat per les dimensions del coet i el Comandament Espacial dels Estats Units estan rastrejant la seva trajectòria, però encara no poden determinar en quin punt podria entrar a l’atmosfera terrestre ni el lloc de l’impacte.

Cada dia se sent a parlar més de les escombraries espacials, per la quantitat d’objectes que orbiten al voltant de la terra, la majoria d’aquests objectes es cremen quan entren a l’atmosfera, però en aquest cas, donades les dimensions del coet, preocupa que algun tros pugui arribar sencer a la terra, provocant danys si cau en una zona habitada. Haurem de confiar que si arriba algun tros, caigui al mar, que ocupa el 70% de la superfície de la terra.

Tags: Coet espacial

Notícies semblants: