La Fiscalia demana 9 anys de presó per l’expresident Jordi Pujol i 29 pel seu primogènit.

La Fiscalia de l’Audiència Nacional s’ha pronunciat avui mateix sobre el cas de l’expresident Pujol i tota la seva família. En l’escrit de qualificació presentat avui demanen 9 anys de presó per Jordi Pujol i Soley, pels presumptes delictes d’associació il·lícita i blanqueig de capitals.

També es demana entre 8 i 29 anys per la resta de la família, a excepció de la seva esposa Marta Ferrusola, el jutge ha arxivat la causa per motius de salut, ja que la documentació mèdica aportada certifica que pateix demència. La pena més alta es demana pel primogènit de la família, Jordi Pujol Ferrusola.

La Fiscalia demana 29 anys de presó per a Jordi Pujol Ferrusola i 17 anys per la seva exdona, Marta Gironés. Per a Josep Pujol Ferrusola demanen 14 anys i per la resta de germans, Pere, Oleguer, Oriol, Mireia i Marta, 8 anys.

La Fiscalia apunta que tota la família Pujol-Ferrusola va actuar des de 1991, ocultant gran quantitat de diners a Andorra, producte de l’afavoriment a determinats empresaris a què se li haurien adjudicat diversos concursos públics de l’administració pública catalana.

Segons sosté la Fiscalia, el matrimoni Pujol-Ferrusola dirigia les operacions, ocultament i aflorament i els fills Jordi, la seva esposa en aquells moments i Josep eren els que gestionaven els beneficis. També els hi demana una multa conjunta de més 38,7 milions d’euros. En la mateixa causa també es demana cinc anys de presó per als 10 empresaris investigats.

Tags: Jordi Pujol

Notícies semblants: