Un altre emblemàtic local de Barcelona tanca després de 181 anys, la Farmàcia de l’Estrella

Com diu el cartell que tenen penjat a l’aparador de la botiga, la Farmàcia de l’Estrella tanca després de 181 anys en un dels locals més emblemàtics del carrer Ferran i de la ciutat de Barcelona. En el cartell es pot llegir:

“No podem continuar la nostra activitat en aquest emplaçament. Ens acomiadem d’aquest local. La Mònica i la resta de l’equip estarem encantats de continuar atenent-te al carrer Banys Nous, 14 (a 3 minuts)”.

En ser un local protegit, els propietaris no es poden endur la decoració ni el mobiliari al nou local. Un dels aspectes a destacar de la decoració d’aquesta farmàcia que data de 1840 quan el doctor Francisco Pascual va obrir la seva “Botica de la Trinidad” en aquest emplaçament, són els mosaics del terra fets a principis del segle XX de granit de marbre comprimit, realitzat amb peces quadrangulars petites. Si mires el terra, sembla que estiguis trepitjant una catifa plena de colors i formes.

Els rètols de l’entrada, els aparadors, els taulells i la resta de decoració d’aquest emblemàtic local, ens transportava a principis del segle passat en ple auge del modernisme que s’estenia per tota la ciutat de Barcelona. Veurem ara a on van a parar.

Al llarg d’aquests 181 anys, la Farmàcia de l’Estrella ha canviat en diverses ocasions de propietari, fins que l’any 1953 passa a mans del farmacèutic Carles Mallol Balmaña, que li dóna nom fins als nostres dies, encara que l’any 2010 quan es va jubilar va canviar de titularitat, el seu nom continuava en el rètol de la façana.

 

Tags: Barcelona, tancament locals

Notícies semblants: