Es tem per la vida de la balena Wally perduda en el Mediterrani i que aquests dies visita Catalunya


Wally és una jove balena grisa de dos anys que està sobrevivint a les aigües del Mediterrani, molt lluny del seu hàbitat natural, els oceans Pacífic i Àrtic. No sabem com ha arribat a la costa mediterrània, però els científics estan preocupats per la seva vida, ja que en aquestes aigües no hi ha els invertebrats que formen part de la seva dieta i que es troben a les profunditats dels oceans.

A principis d’abril se la va poder veure a les costes d’Algèria, Itàlia, França i, ara ha arribat a Catalunya. El divendres passat es va albirar a la Costa Brava davant les platges d’Empúries i l’Escala, l’endemà ja estava a Premià de Mar, al migdia a la desembocadura del riu Besòs i va continuar cap al sud fins a Calafell.

Durant el trajecte per aigües catalanes, dues patrulles, una de Bombers i l’altra de Salvament Marítim, l’estan acompanyant per si s’ha de fer un rescat i per evitar que entri a les platges perquè no quedi varada o xoqui amb alguna embarcació.

Els biòlegs creuen que Wally es va perdre i va continuar nedant cap a l’oceà Atlàntic a través de l’Àrtic a causa de l’escalfament global que va obrir les rutes del nord. Aquesta classe de fets es poden produir més freqüentment a partir d’ara a causa del canvi climàtic que pateix tot el planeta.

En els pròxims dies continuaran acompanyant a Wally fins que pugui arribar a Gibraltar, travessar l’Atlàntic i arribar al seu hàbitat natural, el Pacífic. Esperem que arribi bé i es pugui trobar amb les seves companyes.

Agents Rurals de Catalunya ens recorden: “que és una espècie protegida: No us hi apropeu ni interaccioneu amb l’animal. No impediu la seva llibertat de moviments. Manteniu un rumb paral·lel, no feu sorolls i reduïu la velocitat”.


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.