L’Eixample acollirà el primer supermercat cooperatiu i participatiu de la ciutat de Barcelona

La pròxima tardor, Food Coop BCN, té previst obrir el primer supermercat cooperatiu i participatiu de la ciutat de Barcelona que s’ubicarà al passatge Aragó a l’Eixample esquerre, però per fer-ho possible necessiten 500 socis que vulguin participar en el projecte, actualment ja són 209.

Es tracta d’un supermercat “zero waste“, sense residus, amb productes de proximitat, de qualitat i assequibles. Una iniciativa sense ànim de lucre. En ell només podran comprar els socis que hauran de pagar una quota de 90 € i comprometre’s a col·laborar en el funcionament del local tres hores al mes.

A canvi d’això gaudiran d’una gran gamma de productes a preu per sota del preu de mercat. Food Coop BCN, com ells mateixos descriuen en la seva web, està format per un grup de persones que vol facilitar a la ciutadania l’accés a una alimentació de qualitat, sana, justa i sostenible. Volen promoure la transició agroecològica impulsant una xarxa de supermercats a Barcelona basats en els valors del cooperativisme, l’Economia Social i Solidària, la sobirania alimentària i l’agroecologia.

Si finalment aconsegueixen arribar als 500 socis i poden obrir al novembre com tenen previst,  haurem d’esperar la reacció dels comerciants i mercats de la zona per la competència en preus que tindran. Si voleu participar d’aquest nou projecte totalment sostenible, podeu apuntar-vos a la web Food Coop BCN

 

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Food Coop BCN (@foodcoopbcn)

 

 

Tags: Barcelona, Supermercats

Notícies semblants: