La Mina de Petroli Riutort tornarà a obrir al públic


0

La Mina de Petroli de Riutort dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró és una de les poques mines subterrànies de petroli del món i l’única d’Espanya, que a finals d’agost del 2017 va haver de tancar les visites al públic per precaució en detectar petits despreniments en el sostre i parets d’una de les galeries.

Ara el Consell Comarcal del Berguedà s’ha decidit a reparar els despreniments i ha encarregat l’obra a l’empresa Infraestructures de Muntanya SL, per tal que reforcin el sostre i les parets i es pugui tornar a obrir al públic d’aquí a sis mesos, segons les previsions. Les obres que ja han començat, tenen un cost previst de quasi 55.000 euros que es finançaran amb fons europeus i diners del Pla de Foment de Turisme de la Generalitat.

La Mina de petroli està situada entre les poblacions de La Pobla de Lillet i Guardiola de Berguedà, en un entorn natural de la comarca del Berguedà. Es va començar a explotar per una empresa francesa a principis del segle XX. El petroli que sortia d’aquesta mina no servia per fer benzina, tan sols es va utilitzar per fer paviments i altres materials.

Una de les curiositats d’aquells primers anys del segle XX, és que si els joves que havien d’anar a la mili es comprometien a treballar tres anys a la mina, quedaven alliberats de fer el servei militar i molts per no allunyar-se de casa i de la família, optaven per treballar sota terra.

Esperem que aviat tornem a gaudir d’aquelles visites que es podien fer fins a l’any 2017 i que en alguna ocasió també s’havia fet un tast de vins. Fem una visita virtual per la Mina de Petroli de Riutort?


T'agrada? Compartiex-ho!

0

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
2
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.