Com recordar fàcilment els 14 dígits de la targeta sanitària de CatSalut

Ara que molts de nosaltres estem demanant cita prèvia per tal de vacunar-nos de la Covid-19 o que ja ens hem acostumat a demanar els nostres informes de salut, resultat d’analítiques o cites mèdiques per internet, sempre hem d’anar a buscar la targeta sanitària perquè no recordem els 14 dígits que ens identifiquen.

Hi ha una manera molt fàcil de memoritzar aquests 14 dígits del Codi d’Identificació Personal (CIP) quan volem fer un tràmit per internet i així evitar haver d’anar a buscar-la a la cartera que és on la majoria de nosaltres la portem. Amb el CIP els professionals de la sanitat tenen accés a tot el nostre historial mèdic.

Els quatre primers dígits corresponen a les dues primeres lletres dels nostres cognoms, per exemple si som Vila Bosch, els dígits seran VIBO, si som Gómez Fernández, serà GOFE.

El segon dígit identifica el sexe: 0 pels homes i 1 per les dones

Els següents sis dígits són la nostra data de naixement al revés, si hem nascut el 10.02.1989, els sis dígits seran 890210.

I a partir d’aquí ja només haurem de recordar els tres dígits últims que són assignats aleatòriament pel departament de Salut quan ens entreguen la targeta, però sempre és més fàcil recordar tres números que no pas 14. Feu la prova i després aneu a buscar la vostra targeta de CatSalut per fer la comprovació.

Tags: CIP, Targeta CatSalut

Notícies semblants: