Barcelona estrena el primer panell publicitari del món que purifica l’aire

Foto: Barcelona Energia
🍀 “Per fi un anunci que serveix per alguna cosa” 

 

El primer panell de publicitat del món que purifica l’aire s’ha instal·lat a Barcelona. Es tracta d’un suport publicitari col·locat en una marquesina de parada d’autobús que porta incorporat un purificador d’aire capaç d’eliminar el 99% de les partícules contaminants i el 80% dels gasos nocius per a la salut en un radi de 40 metres, el mateix que farien 20 arbres o més de mil mascaretes.

És la primera ciutat del món en instal·lar mobiliari urbà que ajuda a pal·liar la contaminació, l’aparell és capaç de filtrar el que contaminen 3.000 vehicles que circulin per la zona on està ubicat. Sens dubte és l’anunci més ecològic del món que està instal·lat en una parada de bus que hi ha entre Moll de Barcelona i la Torre Jaume I del Port de Barcelona.

Foto: Barcelona Energia

Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’energia de Barcelona, que utilitza energia 100% renovable, Urban Air Purifier i la multinacional Clear Channel, que gestiona la publicitat exterior del Port de Barcelona, s’han aliat per posar en marxa aquest projecte per lluitar contra la contaminació d’aquella zona de Barcelona. També han comptat amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Barcelona (UB), el Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), l’Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya i el Port de Barcelona.

Ja fa anys que el Port de Barcelona treballa per reduir l’impacte mediambiental que suposa l’activitat portuària, provocada per creuers i el tràfic industrial. Amb aquesta iniciativa ajudaran a reduir una mica les emissions contaminants. És un sistema pioner al món que estrena la ciutat de Barcelona i que a la llarga es podria ampliar a altres marquesines, almenys en les zones més contaminades de la ciutat.

Com diu Barcelona Energia: “Per fi un anunci que serveix per alguna cosa”

Tags: Barcelona, Contaminació

Notícies semblants: